LeikattuJA 2018 tulee!

Onpa kiva kun nyt voin vihdoin kertoa, että Jyväskyän Ylioppilasteatteri on tänä vuonna järjestämässä LeikattuJA -esittävän taiteen festivaalia!

Festari on Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen lanseeraama tapahtuma, joka antaa tilaa kaikenlaisille esittävän taiteen teoksille yhden päivän ajan kerran vuodessa. Tänä vuonna LeikattuJA järjestetään keskiviikkona 1.8. Ylioppilastalo Ilokivessä ja sen tuottavat JYT ja NTY yhdessä. Esiintyjähaku on auki kesäkuun loppuun asti.

Minusta tässä tapahtumassa yksi parhaista puolista on se, että yhden esityksen maksimikseto on vain noin vartin, eli festareille tuotavaa esitystä ei tarvitse valmistella viikkotolkulla. LeikattuJA on myös mitä parahin paikka testata jotain mielessä kytenyttä esitysideaa käytännössä, sillä festaripäivän päätteeksi niin katsojille kuin esiintyjillekin järjestetään tilaisuus keskustella näkemästään ja kokemastaan. Tekosistaan saa siis mitä suurimmalla todennäköisyydellä palautettakin, jos sitä haluaa.

Festareiden nettisivut täydentyvät pikkuhiljaa mitä lähemmäs tapahtumaa tullaan, joten niitä kannattaa seurailla. Ja hakemuksethan voi laittaa osoitteeseen pj(at)jyt.fi

Jos en olisi itse järjestämässä LeikattuJA, niin hakisin kyllä esiintyjäksi jollain omalla hämärällä spektaakkelillani.


Kommentit