Saatana saapuu naistenhuoneelle

Ja se saapuu sinne vielä kaksi kertaa, tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina.

Veturitallien Siperian päädyn valtaa vielä kahdesti Siperian nuorisoteatterin 20-29-vuotiaiden ryhmän räiskähtelevä esitys Saatana saapuu naistenhuoneelle. Jo ihan tähän alkuun on sanottava siltä varalta, etteivät kaikki lukijat jaksa keskittyä tekstin loppuun asti, että tämä esitys kannattaa käydä katsomassa.

Vaikka tyypillisesti koitan välttää arvio-henkisiä tekstejä täällä blogissa, niin suosittelen nyt kuitenkin tätä esitystä ihan kaikille. Naiseutta, naisena olemista ja sukupuolten tasa-arvoa käsitellään nyt vähän siellä ja täällä, mutta silti aihe ei tunnu kuluneelta tässä Siperian “vanhojen nuorten” esityksessä. Ainakin itseeni tehosi esityksen riittävän räikeästi tuutattu kakkahuumori, joka herätti pintaan naurun kautta muutkin tunteet ja herkkyyden ottaa vastaan vakavampaakin asiaa verbaalisen revittelyn taustalta.

Kuva: Sonja Matilainen

Jututin ennen ensi-iltaa ryhmän ja esityksen ohjaajaa sekä tekstin koonnutta Anumaaria Tullaa. Keskustelun aiheena oli kyseessä olevan prokkiksen lisäksi ainakin se, millä eri tavoilla Siperialta pystytään tarjoamaan apua ja tukea nuorten omiin produktioihin.Lisäksi pääsin juttusille näyttelijöidenkin kanssa juuri hetkeä ennen ensi-iltaa. Tunnelma tuntui olevan iloisen odottava ennemmin kuin jännittynyt - mikä näkyi esityksessä rentoutena ja rohkeutena heittäytyä paikoitellen kovinkin ronskiin ilmaisuun. Siperialla pyörii yleensä kaksi ryhmää, joista toinen on tarkoitettu alle 20-vuotiaille nuorille ja toinen 20-30-vuotiaille. Ryhmät ovat syksyisin avoinna uusille jäsenille, eli jos teatteritoiminta Siperialla kiinnostaa, kannattaa olla korvat höröllä ensi elo-syyskuun aikaan.

Kommentit