Kansanopistokokemuksia ja sporttimusikaalia

Urheilumusikaali. Sitä on Jyväskylän kristillisen opiston (JKO) versio Elmosta, alunperin Juhani Peltosen kuunnelmaksi vuonna 1977 kirjoittamasta tekstistä. Jyväskylässä Huoneteatterilla nähtävän version on dramatisoinut Pasi Saarinen. Tänä vuonna JKO:n musikaalin ohjasi teatterikoulutuksen vastuuopettajan Ville Kiljusen sijaan vierailijaohjaaja Aapo Oranen. Musiikin ohjauksesta vastasi totutusti musiikkikoulutuksen vastuuopettaja Ari Kauppinen.

Kuva: Laura-Kaisa Kuisma/ Sointu Styng

JKO:n teatteri- ja musiikin koulutusten yhteisproduktiona Elmo sai mausteekseen liudan suomalaista pop- ja rockmusiikkia, ja lavalla nähtiin kaikki tämän vuosikurssin opiskelijat kummaltakin linjalta. Jututin väliajalla opettaja Ari Kauppista ja esityksen jälkeen sain juttuseurakseni teatterikoulutuksen opiskelijoista Saku Taittosen ja Hanna Tiilikaisen sekä musiikkilinjalla opiskelevan Matias Palomäen.

Nyt Elmosta on jäljellä enää yksi esitys, joka on tänään torstaina! Viikko sitten keskiviikkona jutustellessamme elettiin vielä kuitenkin esityskauden alkupäätä. Hyvällä tuurilla Elmon saattaa päästä tänään näkemään, jos peruutuspaikkoja loppuunvarattuun esitykseen vapautuu. Tämänkin vuosikurssin opiskelijoita päässee kuitenkin näkemään keskisuomalaisten harrastajateattereiden lavoilla myöhemmin, ellei sitten nuorten näyttelijöiden ja muusikoiden tiet johda saman tien jatkokoulutuksiin muualle päin Suomea.

Opiskelijoiden kanssa keskustelimme paitsi Elmosta, myös kansanopistovuoden kokemuksista ylipäätään.
Mikäli et saa haastatteluja suoraan kuulumaan, voit myös ladata ne koneellesi tästä linkistä!

Kommentit